Offshore diplomagyár

Vajon kinek mennyiért tud „homályos lenni a szemüvege” hogy nem látja a  „fától az erdőt” ?

Az offshore diplomagyár

A CEU nem egyetem. Ez csak egy Soroshoz méltóan „ügyes” pénzügyi konstrukció, amelynek révén úgy lehet amerikai diplomát szerezni, hogy nem kell Amerikában diplomázni.
A dolog nem olcsó, egyáltalán nem érhető el akárkinek, de mégis olcsóbb, mint beköltözni az USA-ba néhány évre és valódi USA egyetemen, valódi követelményrendszer alapján, valódi USA diplomát szerezni.

 

A CEU nem egyetem. Pláne nem „amerikai” egyetem. Ha azt mondom valamire, hogy amerikai egyetem, akkor a Harvard, az MIT vagy a West Point campusai derengenek fel, nem pedig egy szoba egy new yorki irodaépületben, ahol két adminisztrátor gyakorlatilag székhely szolgáltatást biztosít egy csakis papíron létező, tehát semmiféle oktatási tevékenységet nem folytató amerikai “egyetemnek”.

Tehát akkor még egyszer: amerikai egyetem normális emberi szövegértelmezés szerint egy olyan oktatási intézmény, amelynek vannak oktatói és diákjai, karai, tanszékei, oktatási (és tudományos) tevékenységet folytat, és az oktatási tevékenysége során elsajátított ismeretekről államilag elismert bizonyítványt ad a diákjainak. A CEU-ra egyetlen fenti feltétel sem érvényes Amerikában. Ez egy olyan amerikai “egyetem”, aminek nincsenek oktatói, nincsenek diákjai, nem folytat se alap, se mesterképzést, és ami – ebből következően – nem ad ki diplomát Amerikában. Akkor miért is nevezik amerikai egyetemnek? És mire fel osztogathat amerikai diplomákat?

A CEU csak Magyarországon létezik. Illetve itt sem abban a formában, ahogy sokan gondolják. Hiszen Magyarországon sem elsősorban a CEU nevű, amerikai székhelyű, amerikai “egyetem” folytat képzést. Magyarországon a szintén Soros által gründolt Közép-európai Egyetem (KEE) nevű, magyarországi székhelyű alapítványi egyetem működik. Aminek az angolra fordított neve szintén CEU ezzel megtévesztve azokat, akik azt hiszik, hogy az amerikai CEU ugyanaz a szervezet, mint a magyar KEE. Az amerikai CEU meg leginkább ott jelenik meg a játékban, hogy a Közép-európai Egyetem diákjainak osztogat amerikai diplomákat.
Pestiesen szólva: na így kell amcsi diplomákat nyomni – okosban!

A “független”, kicsit sem liberális szemellenzővel író sajtóból mostanában folyamatosan azt hallom, hogy a CEU mennyire csodálatos egyetem. Hogy a legjobb magyar, sőt, a legjobb közép-európai egyetem.
Tegyük tisztába!
Nem a CEU, hanem (valószínűleg) a KEE az, amit a számos egyetemi rangsor közül egyedül, egyetlen egyként (!!!) a baráti, liberális Times Higher Education (THE) ranglista 2016-ban előrébb sorolt a többi magyarországi egyetemnél. Odáig azonban még ők sem mentek el, hogy mondjuk a moszkvai Lomonoszovnál előbbre merjék sorolni. Tehát az nettó hazugság, hogy a CEU a legjobb közép-európai egyetem, mint azt tódította a sajtó Soros-zsoldban álló része.
De még a legjobb magyar egyetem cím is erősen véleményes.

Ugyanis nem enyhén lobbiszagú, hogy a THE 2015-ben még egyáltalán fel sem tüntette az egyetemi rangsorában a CEU-t, aztán 2016-ra egy csapásra a legjobb magyar és a második legjobb kelet-közép-európai egyetem lett. Vajon mi történhetett az akkor már 22 éve fennálló CEU-nál egyetlen év leforgása alatt, hogy a fasorba se kategóriából egy csapásra a legjobb lett?
És hát ne menjünk el amellett se, hogy bár ezt is leírta a liberális média, ennek ellenére NEM a THE a világ legrangosabb egyetemi ranglistája. Mert hogy több más, tekintélyesebb ranglista is van.

Az egyik a brit Quacquarelli Symonds (QS), amelynek idei, 916 egyetemet felsoroló világ ranglistáján egyáltalán nem szerepel a CEU. Ezzel szemben 6 magyar egyetem azért ott van a QS-ranglistán: a Szegedi Tudományegyetem, az ELTE, a BMGE, a Corvinus, a debreceni és a pécsi tudományegyetemek.
A QS-nek van egy külön ranglistája a kelet-európai és közép-ázsiai egyetemek számára, ez az EECA. A CEU ebbe a 200-as listába sem fért bele. Szemben a már említettekkel, akikhez ezen a ranglistán még csatlakozik a Miskolci Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem is. Nem mellesleg itt a Szegedi Tudományegyetem az igen előkelő 15. helyen áll.

Aztán ott van az Academic Ranking of World Universities (ARWU), más néven Sanghaji-lista, amely a TOP 500 egyetemet gyűjti évről évre. 2015-ben még a szegedi egyetem és az ELTE befért a Top 500-ba, sajnos 2016-ban már nem. A CEU-ról viszont egyetlen egyszer sem tesz/tett említést az ARWU ranglista.

Végül még egy tekintélyes ranglista – csak hogy meglegyen a 3 magyar igazság – a Center for World University Rankings (CWUR), amely évről évre 1000 egyetemet minősít. Nekik van külön magyarországi ranglistájuk is. Mondanom sem kell, hogy a CEU-t nem jegyzi a CWUR sem, a legjobb magyar egyetemek a szokásos csapatból állnak össze: ELTE, Szeged, SOTE, BMGE, Pécs, Debrecen.

És (egy a ráadásnak) ne feledjük már a saját egyetemi ranglistánkat se, elvégre mi itt nem azok a nyomorúságos szervilizmusba beleájult nyugatimádók vagyunk, akik szerint ami itt van, az csakis lábszagú mucsaiság lehet, míg ami nyugaton, az csakis bazsarózsa szirmokba csomagolt igazság-esszencia.

Szóval a HVG és az Eduline.hu által közzétett magyarországi ranglista is inkább az itt említett három rangsort tükrözi, nem pedig a CEU-t egyedüliként sztároló THE-ranglistát. A CEU a magyar ranglistákon sincs említésre méltó pozícióban.

Lássuk be, nem is csoda. Egy olyan „egyetem”, ahol a „Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon” vagy a „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről„ című notórius elmebeteg dolgozatokkal le lehet „diplomázni”, nos ez nem az a szint, amit becsületes ember egyetemnek nevez.

Nem véletlen, hogy ez a fantasztikus „egyetem”, ami ugyebár (állítólag) a legjobb magyarországi képzést nyújtja, rögtön tönkremenne, ha nem adhatna ki „okosba” megcsinált amerikai diplomákat. Kérdem én: akkor mi van a fantasztikus képzéssel? Meg a csodálatos tanárokkal? Meg a nagyszerű, minőségi tudással? Ez akkor most mégis mind-mind smafu? És csak az amcsi papír az, ami számít? Mégiscsak ez az egyetlen dolog, amiért ideeszi a fene a fél világ liberális elmebetegeit?

A Soros-model lényege egy offshore diplomagyár, amely Soros amerikai és magyar liberális kapcsolatai révén élvez indokolatlan kiváltságokat (ld: az igazi lex CEU-t 2005-ből!) és ezért jogosult Magyarországon amerikai diploma kiadására amerikai egyetem tényleges működtetése nélkül. Mindezt persze jó pénzért adja a jól szituált, egyetemi hallgatóként tetszelgő hülyéknek, csak hogy anyagilag se járjon rosszul a rendszer. És persze mindezt úgy, hogy a kedves hallgatók árukapcsolásként kapnak egy fullextrás liberális agymosást is a pénzükért, csak hogy aztán ideológiailag megfelelően képzett mozgalmáréivá válhassanak a Soros-által finanszírozott felforgató-csoportoknak, amelyeket szemérmesen “civil” szervezeteknek vagy NGO-knak nevez a politikailag korrekt beszédmód.

Mert hát ne feledjük: azokban a Soros-féle „civil” szervezetekben, amelyek manapság minden mérhető választói támogatás és felhatalmazás nélkül, önjelölt módon akarják ellenőrizni a demokratikus választás útján felhatalmazott törvényhozó és végrehajtó hatalmat, valahogy mindig CEU-s ex-diákokat találunk. Például az Európára erőszakolt muszlim migráció mögött is ezek a csapatok és szervezetek állnak és ha hagyjuk, ezek a szervezetek fogják az Európába belapátolt muszlim barbárok segítségével elpusztítani az európai, fehér, keresztény civilizációt – Soros szándékainak megfelelően.

Na hát ezért mondják a CEU-ra azt, hogy liberális janicsárképző.
Egyáltalán nem véletlenül.

Frissítés

Közben utánanéztem, hogy mitől egyetem az egyetem Magyarországon. Ezt ma a “2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról” rögzíti és definálja. 2011 előtt pedig az “1993. évi LXXX. törvény a felsőoktatásról” határozta meg, hogy mi egyetem és mi nem. Röviden: a CEU nem felel meg se az 1993-as törvény kritériumainak, se a 2011-es törvény kritériumainak.
S hogy akkor mégis miért “egyetem”?
Hát azért, mert 2004-ben George Soros lediktált egy törvényt az akkori MSZP-SZDSZ kormány SZDSZ-es oktatási miniszterének, bizonyos Magyar Bálintnak, (“2004. évi LXI törvényt a Közép-európai Egyetem állami elismeréséről“), ami engedélyezte a CEU-nak az egyetem név használatát annak ellenére, hogy nem felel meg az egyetemekkel szemben Magyarországon támasztott kritériumoknak (például az 1993-as törvényből: “Egyetem abban az esetben létesíthető, illetve működhet, ha alkalmas legalább két tudományágban, illetőleg képzési területen, legalább két szakon folytatott, legalább négyéves egyetemi alapképzésre és szakirányú továbbképzésre.”) Ezzel szemben a CEU-n nincs alapképzés.
Na ez a 2004-es törvény volt az igazi “Lex CEU” (Soros is így hívta), amivel persze semmi baja nem volt a liberálisoknak, hiszen egy Sorost előnyös helyzetbe hozó privilégiumot foglaltak törvénybe. Ezt hívják kivételezésnek, kiváltságnak, előjognak (privilégiumnak), indokolatlan és (valójában) jogosulatlan előnynek.
Ezért kiváltságért megy most a rumli az utcán

 

Leave a Reply